چارده ای وچه ویلا - شهر دیباج
دیباجیها - شهر دیباج - بچه های شهر دیباج
لینک دوستان

آداب و مراسم خاصی  این روز شامل : پرداخت فطریه ، پخت نان محلی به نام گولاچ ، حلوای گردو (آغوز حلوا ) و غذای محلی مخصوص این روز به نام ترشی پلومی باشد.

۱-پرداخت فطریه: فطریه را بزرگ خانواده شب عید فطر به تعداد افراد تحت تکفل خود مهیا کرده حال بصورت پول نقد یا محصولی مانند گندم یا برنج که قوت اصلی خانواده در طول سال باشد و مردم دیباج برای برکت رزق و روزی و قبولی عبادات همه افراد خانواده بر روی فطریه دست گذاشته و صبح روز عید فطر قبل از نماز به مستحقان پرداخت می کنند.

صبح روز عید بعد از بجا آوردن نماز  و خوردن صبحانه، خانواده به دیدار کسانی میروند که به تازگی عزیزی را از دست داده اند و در عزای عزیز از دست رفته می باشند و به اصطلاح برای آن خانواده عید نو می باشد.

۲-پخت نان محلی گولاچ : ین نان طبخی بسیار ساده دارد و سریع نیز آماده میشود و بسیار خوشمزه است و این نان  در غروب آخرین روز ماه رمضان طبخ شده و بین همسایگان و مستحقان توزیع می شود.

۳-پخت حلوای گردو(آغوز حلوا) :  مواد اصلی این حلوا شامل : گردو، برنج ، روغن ،آب وشیره یا شکر است این حلوا ظرف چند ساعت آماده میشود و طبخ آن نیاز به دقت و مهارت بسیار دارد و بسیار خوشمزه است بعد از آماده شدن و سرد شدن آن را برش داده که این خود یکی از شیرنی می باشد و برسر سفره صبحانه عید فطرمی گذارند.

۴-پخت ترشی پلو: این غذا که به عنوان خوراک اصلی و ناهار خانواده در این روز می باشد شامل موادی مانند : عدس ، نخود ، لوبیا، باقلا ، سیرو برنج و … است که به شیوه کته مانند آن را می پزند بعد از آماده شدن روی آن روغن داده  و به همراه تخم مرغ پخته که روی آن شکر می ریزند .

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تیتریک ،  مردم دیباج مقداری از این غذا را نیز بین همسایگان ونیازمندان توزیع کرده و درغروب عید فطر (اول شوال) خانواده به مزار اهل قبور رفته و مقداری از این غذا را نیز برای خیرات رفتگان به همراه خود می برند.

[ ۱۳٩٢/٥/۱٧ ] [ ٩:٢٦ ‎ب.ظ ] [ چارده وچه ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

من یک چاردی وچه هستم. charde.vache60(at)gmail.com
صفحات اختصاصی